Tilbage til IndeksSikke en kirketid. Torsdag d. 5. november 2015 holdt vi et møde i Tårnborg Kirke. En fin oplevelse.
Ulla Vedel tdl.skolelærer på Tårnborg skole, var rigtig god til at berette om kirken og dens historiske omegn, hun var meget vidende om det hele,
og svarede velvilligt på spørgsmål fra de fremmødte.

Vi hørte om Marsk Stig, han blev beskyldt for mordet i Finderup Lade på kong Erik, men mange mente at det var justitsmord.
Efter dommen, som bl.a. lød på landsforvisning, vendte han senere tilbage og hærgede og plyndrede ned gennem Jylland og øerne.

Svend, Knud og Valdemar delte riget imellem sig, og Valdemar blev konge af Jylland. Da vikingerne også hærgede der en tid, blev Tårnborg kirkes ene skib et vikingeskib, nemlig Ladbyskibet.

Så til en lille sød historie, måske kan I huske "Otabøgerne" for i en af dem stod historien om "Guldkorset" der udspandt sig på Tårnborg. En gårdmandsdatter og en gårdkarl blev forelskede. Men han ville ud i verden, og hun gav ham sit guldkors, og bad ham bære det på sig. Han kom senere tilbage og afværgede et angreb på Tårnborg, det viste sig at han var høvdingesøn, og at det var hans far, der ville foretage angrebet på stedet. Om de levede lykkeligt til deres dages ende vides ej i skrivende stund.

Vi var 10 medlemmer der lyttede intenst, vi blev en oplevelse rigere og fik fuld valuta for kontingentet.Altertavlen  og koret, som i sin tid blev forlængetUlla Vedel fortæller om korset der er altertavlen i kirken
 

Ladbyskibet


Ref. Clara S.
Fotos Flemming S.